A természet ihlette

A Heraklith®-nál elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság határainak tágítása iránt, minden szinten.

Legyen szó akár a felelősségteljes erőforrásokról, az erőforrások újbóli felhasználásáról, a zajszennyezés csökkentéséről vagy annak garantálásáról, hogy környezetvédelmi terméknyilatkozataink (EPD-k) a lehető legjobbak-e, mindig biztos lehet abban, hogy a Heraklith® és a Heraklith® fagyapot termékei vezető szerepet töltenek be a környezetvédelmi felelősségvállalás szempontjából.

A természetes alapanyagokból készült Heraklith® fagyapot szigetelőtáblák fenntarthatóság és alacsony környezeti hatások tekintetében a legmagasabb követelményeknek felelnek meg.

Főként FSC (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács) tanúsítású fát használunk fel, amely a LEEDv4 zöld épület minősítési rendszer nemzetközileg elismert jelölési rendszere.

 

Környezetvédelmi terméknyilatkozatok

Minden Heraklith® termék rendelkezik Környezetvédelmi terméknyilatkozattal (EPD), amelyek az ezektől függetlenül elkészített Életciklus-értékelések (LCA) alapján a termékek környezeti hatását mutatják be. Minden környezetvédelmi vonatkozást, termékeink teljes élettartamára vonatkozólag, a nyersanyagok beszerzésétől és gyártásától a szállításon és használaton keresztül a végleges ártalmatlanításig.

A fagyapot használata pozitívan járul hozzá a különböző környezetvédelmi rendszerek építési minősítéséhez, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket pedig a világ legrégebbi ökocímkéje, a Blue Angel tanúsítás igazolja.

Azt is garantáljuk, hogy az erőforrásokat újrahasznosítjuk, ahol csak lehetséges. Bizonyos szigetelőanyagokat, például a polisztirolt (EPS) és az ásványgyapot, amelyek egyes termékeink magját képezik, visszaküldjük az eredeti beszállító cégeknek újrahasznosítás céljából, az ásványgyapot esetében pedig eltávolítjuk és visszajuttatjuk az anyagot üzemünk termelési folyamatába.