Garázsok és földalatti parkolók

A jól megtervezett parkolóházakban kiváló szigetelésre van szükség, annak biztosítására, hogy az aktuálisépületre - például egy bevásárlóközpontra vagy többszintes lakóházra vonatkozó – szabványoknak és elvárásoknak megfeleljenek.

A jól megtervezett parkolóházakban kiváló szigetelésre van szükség, annak biztosítására, hogy az aktuálisépületre - például egy bevásárlóközpontra vagy többszintes lakóházra vonatkozó – szabványoknak és elvárásoknak megfeleljenek.

Ahhoz, hogy  a hő és zaj átjutását megakadályozzuk a mélygarázs mennyezetén keresztül,  hő- és hangszigetelésre, az égéshő miatt fellépő  szerkezeti instabilitás elleni védelemhez pedig tűzállóságra van szükség.

A Heraklith® lapok kiemelkedő, minden tulajdonságot ötvöző megoldást nyújtanak a mélygarázsok   födémszigeteléséhez. Nem csak hő- és zajvédelmet nyújtanak, hanem A2 tűzvédelmi besorolással is rendelkeznek. A parkoló feletti létesítmények számára négy órán át képesek tűzállóságot biztosítani.

A Heraklith Tektalan panelek garázsok és parkolók mennyezeteinél azok tűzállósági határértékének javítására is használhatók, főleg olyankor, amikor a betonfedés nem elegendő, vagy nem felel meg az új illetve jövőbeni felhasználásra vonatkozó követelményeknek.

A Heraklith® szigetelőtáblák könnyen beépíthetők és természetüktől fogva vonzó megjelenésúek.

 

Ellenáll a mechanikai behatásoknak

Széles szín- és  felületváltozatban állnak rendelkezésre, ellenállnak a napi használatból, például autóktól eredő esetleges mechanikai hatásoknak és fizikai károsodásnak. Kiváló tartósságuk hosszú távon is megkönnyíti a karbantartást, valamint a füst- illetve az olajfoltok kiküszöbölését.

Mivel a Heraklith® fagyapot táblákat természetes és fenntartható anyagokból állítják elő, a termékek környezetbarát szigetelő megoldást kínálnak minden parkolóház számára. Fontos megjegyezni, hogy a zöld épületek minősítési rendszeréhez is hozzájárulnak. Have a look at the certifications.

Mélygarázsokban tüzet többnyire kigyulladó járművek okoznak, amelynek során óriási mennyiségű hő keletkezhet. Az ilyen jellegű helyszínekhez a Heraklith® Tektalan szigetelőtáblái ideálisak (A2 tűzvédelmi osztály), mivel:

  • nem olvadnak meg
  • nem termelnek égő cseppeket (nincs égve csepegés)
  • a csekély mértékű füstképződés tekintetében a legjobb osztályba tartoznak
  • a felhasználók számára további biztonsági elemet jelentenek

A Tektalan védi a beton szerkezeti elemeket a hő ellen, biztosítva ezzel azok teherbíró képességét. Ennek következtében a tűz utáni javítási költségek jelentősen csökkenthetők.

 

Jó hangszigetelő

A Tektalan nagyon jó hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítségével tompítják a folyamatosan ki- és behajtó gépjárműforgalom zaját. Egy nyitott szerkezetű Heraklith® fagyapot felület és egy hangelnyelő ásványgyapot mag kombinációja.

Ásványgyapot magjának köszönhetően a Tektalan kiváló hőszigetelést biztosít a mélygarázs felett található lakó- és munkaterületek számára is. Ennek következtében csökkenti az energiaigényeket és a CO2 kibocsátást.

A Tektalan olyan fenntartható megoldást kínál, amely a szerkezetépítést követően mechanikusan is rögzíthető, de közvetlenül a zsaluzatra is helyezhető úgy, hogy betonozás közben kerüljön beépítésre. A Tektalan segítségével időt és költséget takaríthat meg az építés alatt és után.

Mint minden Heraklith® fagyapot tábla, ez is egyszerűen szép, természetes megjelenésű. A Tektalan természetes fagyapot szerkezete különleges hangulatot kölcsönöz egy mélygarázsnak. A felületek kérésre különböző színekben, mosható bevonattal is rendelhetők.

Referenciák