Alkalmazási területek

A Heraklith® folyamatosan bővíti a legjobb, mindent ötvöző megoldást kínáló fagyapot táblák alkalmazási területeit.

A Heraklith® fagyapot táblák kiváló választást jelentenek alkalmazások széles körében, és ezzel a piac egyik legjobb, mindent ötvöző és kompromisszummentes megoldását kínálják. A többnyire PEFC (felelős erdőgazdálkodást igazoló) tanúsítvánnyal rendelkező fa alapanyagból előállított hőszigetelő táblák teljes mértékben megfelelnek a fenntarthatóság követelményeinek, és kiváló teljesítményt nyújtanak számos magas hőmérsékletű és magas páratartalmú környezetben.

Garages and underground car parks

Garázsok és földalatti parkolók

A jól megtervezett parkolóházakban kiváló szigetelésre van szükség, annak biztosítására, hogy az aktuálisépületre - például egy bevásárlóközpontra vagy többszintes lakóházra vonatkozó – szabványoknak és elvárásoknak megfeleljenek.

Alagsori mennyezetek

Amikor egy vagy több család otthonának szigeteléséről van szó, fontos figyelembe venni a hőveszteséget, amely az épület minden egyes terében előfordulhat, beleértve az alagsor mennyezetén keresztül történőt is. Utóbbi az épület teljes energiaveszteségének akár 10%-át is jelentheti.

Basement ceilings
Technical rooms

Műszaki helyiségek

A Heraklith® fagyapot táblák termékcsaládja ideális megoldást kínál olyan műszaki helyiségek falainak, padlóinak és mennyezetének szigetelésére, mint például a kazánházak, liftek emelőszerkezeteinek helye vagy generátorok tároló helyiségei.

Mezőgazdasági épületek

Az állattenyésztésben a karámokban vagyistállókban tartott állatok - például szarvasmarha és sertés – esetében a légáramlás szabályozása kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges környezet fenntartásában.

A Heraklith® lapok ideális megoldást jelentenek egyrészt kiegészítő légszűrőként, másrészt hő- és hangszigetelésekként.

AT Kalb 2
Public halls

Csarnokok és színházak

A közintézmények nagy csarnokaiban, zenei helyszíneken és színházakban fontos a kiváló akusztika ahhoz, hogy a közönség az általa elvárt élményt megtapasztalhassa.

A Heraklith® fagyapot szigetelőlapok rendkívüli hangelnyelő tulajdonságuknak köszönhetően kiváló megoldást nyújtanak erre a célra.

Külső falszigetelés

A külső falak az épület hőveszteségének 25% -áért felelősek. A Heraklith® fagyapot táblák kivételes, mindenre kiterjedő szigetelési megoldást kínálnak. Légáteresztő alapfelületként alkalmazhatók.

Exterior wall insulation
Traffic sound barriers

Zajvédő falak

Az autópályák és a vasúti sínek a gépjárműforgalom és a vasúti közlekedés miatt a zajszennyezés jelentős forrását képezik. A felelős infrastruktúrakezelés ezért szükségessé teszi a hangszigetelés alkalmazását a hang elnyelése, valamint a környező területek túlzott zajszint elleni védelme érdekében.

Uszodák

Az úszómedencék zajszintje szinte elviselhetetlenné is válhat, mivel a hang a víz felszínéről visszaverődik és felerősödik, ahogy visszhangzik az uszodában.

A kiváló hangelnyelési tulajdonsággal rendelkező Heraklith® fagyapot szigetelőtáblákat úgy tervezték, hogy a beltéri úszómedencéket jellemző magas páratartalomnak is ellenálljanak.

Sports swimming pool in Györ
CZ Quiet open space - office TGS

Irodák

Az egyterű irodák a munkatársak szervezésének és a csapatmunka elősegítésének népszerű módja. Ha azonban sokan ugyanazon a szobán osztoznak, zajosak lehetnek. A Heraklith® olyan megoldásokkal rendelkezik, amelyek biztosítják a nyugodt közös térhez, kreatív gondolkodáshoz szükséges akusztikus teljesítményt.

Extrém éghajlati szigetelés

A szélsőséges időjárási körülmények extrém szigetelési megoldásokat igényelnek.

Függetlenül attól, hogy a szigetelésre viharokkal gyakran sújtott helyen van szükség, vagy nagy magasságban lévő alpesi sífelvonó állomásokon - ahol a hőmérséklet bőven a fagypont alá csökkenhet -, vagy a Perzsa-öböl tikkasztó nyári melegének kitett vidámparkok illetve nagyobb szórakoztatótermek mennyezetén, a Heraklith® szigetelőtáblák jelentik a megoldást.

Extreme climate insulation

Referenciák

A Heraklith® fagyapot táblák alkalmazásának példáit, illetve részletes esettanulmányokat talál weboldalunkon, a referenciáknál