Extrém éghajlati szigetelés

A szélsőséges időjárási körülmények extrém szigetelési megoldásokat igényelnek.

A szélsőséges időjárási körülmények extrém szigetelési megoldásokat igényelnek.

Függetlenül attól, hogy a szigetelésre viharokkal gyakran sújtott helyen van szükség, vagy nagy magasságban lévő alpesi sífelvonó állomásokon - ahol a hőmérséklet bőven a fagypont alá csökkenhet -, vagy a Perzsa-öböl tikkasztó nyári melegének kitett vidámparkok illetve nagyobb szórakoztatótermek mennyezetén, a Heraklith® szigetelőtáblák jelentik a megoldást.

A belső felületeken való páralecsapódás és fagy minimálisra csökkentése hideg körülmények között a Tektalan alkalmazásával érhető el, amelyben a fagyapot fedőréteg és az ásványgyapot mag között egy alumínium-fólia párazáró helyezkedik el.

 

Magas nyomás

A szigetelőtáblákat betonozás előtt közvetlenül a zsaluzatra lehet helyezni, mivel képesek ellenállni a betonozáskor jelentkező nagy nyomásnak. Alternatívaként betoncsavarokkal is rögzíthetők, majd vakolhatók és/vagy festhetők attól függően, hogy milyen elhasználódásnak lesznek kitéve abban a helyiségben, ahol az alkalmazásra sor kerül.

A Heraklith® A2 minősítésű fagyapot táblái hőszigetelő tulajdonságuk és páralecsapódás-mentességük mellett a tűzállóság szempontjából is megnyugtatóak - A2-es tűzvédelmi besorolásuknak köszönhetően.

Ha extrém éghajlati körülménnyel kapcsolatos szigetelési kihívással áll szemben, mérnökeink örömmel osztják meg Önnel mind tapasztalatainkat, mind megoldásaikat!

Referenciák