Győri fedett sportuszoda

A projekt összefoglalása
Application Uszodák
Location

Győr , Magyarország

A felhasznált termék (ek) Heraklith-C felületkezelt cseresznye színű mázzal; Heraklith-C tábla sárga festve (RAL 1002)
Épület Győri Fedett Sportuszoda
Ügyfél Győr Önkormányzata
Tervező Bodrossy Attila, Dimenzió Tervező Kft.

Az építész már korábban is számos projekt esetében betervezet fagyapotot, többek között a győri termálfürdőben. Azért választották újra, mert bebizonyosodott, hogy mind a magas hőmérsékletnek, mind a magas páratartalomnak nagyon jól ellenáll. Kiválóan alkalmas a zaj csökkentésére, és a díszítés részeként is használható.

Brassnyó László Műszaki termékfejlesztési manager, Knauf Insulation Kft.

Kihívás

A kihívás az volt, hogy olyan tartós anyagot szolgátassunk, amely ellenáll a nedves körülményeknek, miközben jó hangelnyelést és kellemes esztétikát biztosít.A Győri Fedett Sportuszoda olyan komplexumban található, amely nagyszámú embert befogadására alkalmas, akik az uszoda mellett szintén használják a torna- és koncerttermeket, színházakat és stúdiókat. Jó hangszigetelés nélkül a hangszintek elfogadhatatlanok lennének.

Megoldás

A megoldás az volt, hogy gyárilag festett Heraklith-C fagyapot paneleket használtak, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy ellenálljanak a fedett úszóda környezetében létrejövő szélsőséges körülményeknek. A faanyagok biztonságosak és teljes mértékben megtartják szilárdságukat és alakjukat, miközben elnyelik és felszabadítják a nedvességet.

Mindemellett esztétikai élményt biztosítanak az uszodában. A cseresznye és - sárga színű Heraklith-C lapokat egy álmennyezeti tartószerkezettel lettek rögzítve.

A fagyapot szigetelés természetéből fakadóan tartós, és az épület teljes élettartamára kitart. A táblák könnyen illeszthetőek a mennyezetbe, így a fagyapot felületének nagy ellenállása optimális védelmet nyújt fizikai sérülések ellen.